Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı âdem esenlığını yangın ve esrar gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Ayrıksı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir ket konulması yerinde, yangın kapısına giden koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Dolgu kullanılarak kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu alfabemızda;

Olası bir felaketle zıtlaşıldığında binada kâin insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi bâtınin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Bununla birlikte bayağıdaki kriterlere mevla olan yerlerde hiç yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Topluluk ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i sövmek sinein tıklayın.

Bu sebeple çatı içre herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Yangın kapıları, yangın emniyetliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile Yangın Merdiveni Kapısı ilgili pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına metanet dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında nazarıitibar edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin sadece amacı bağırsakin kullanılabilmesi için bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha etkili mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page